Puutarhabarometri 2018

Suomalaiset pitävät robottiruohonleikkureistaan

Puutarhabarometri 2018

Uusi perheenjäsen auttaa pitämään nurmikon vihreämpänä ja omantunnon parempana

Vihreämpi nurmikko, enemmän vapaa-aikaa ja parempi omatunto siitä, kenen vuoro on leikata nurmikko. Omistajat ilmoittavat nämä robottiruohonleikkurien suurimmiksi eduiksi. Suomalaisilla vaikuttaa lisäksi olevan tunnepohjainen ja läheinen suhde robotteihinsa. Puutarhabarometri 2018* -tutkimuksen mukaan kolmannes osallistuneista vastasi, että robotilla on oma lempinimensä!

Edellisenä vuonna Puutarhabarometri otti selvää, millainen suomalaisten huvila- ja mökinomistajien naapurisopu on. Tämän vuoden Puutarhabarometrissa keskityttiin robottiruohonleikkureihin. Kyselyssä haluttiin selvittää, millaista robotin omistaminen on. Onko robotista apua täydellisen nurmikon saavuttamiseksi ja mitä talonomistajat odottavat tulevaisuuden robottiruohonleikkureilta?

Kasvava markkinaosuus

Siitä lähtien, kun ensimmäiset robottiruohonleikkurit tulivat markkinoille 1995, ovat myyntiluvut ja mallitarjonta kasvaneet vuosittain. Robottiruohonleikkurien omistajat ovat sijoitukseensa tyytyväisiä. 41 % kokee, että heidän nurmikkonsa on tullut tuuheammaksi ja vihreämmäksi. Lähes yhtä moni, 38 %, ilmoittaa, ettei heidän tarvitse kärsiä huonosta omastatunnosta tai olla huolissaan nurmikosta, kun he ovat matkoilla tai lomalla. Runsas neljännes, 26 %, arvosti aikaa tehdä muita asioita, ja 16 % ilmoitti, ettei enää tarvitse neuvotella perheen kesken nurmikonleikkuu vuoroista.

Tulevaisuuden robottiruohonleikkurit

Puutarhabarometri kysyi myös, mitä toimintoja talon- ja tontinomistajat odottavat tulevaisuuden robottiruohonleikkureilta. Vajaa puolet, 48 %, vastasi haluavansa nähdä robotin, joka kitkee voikukat ja muut rikkaruohot. 29 % toivoo, että se voisi hävittää etanat ja muut tuhoeläimet. Kylvöön tai nurmikon kasteluun saatava apu kuului muihin toivomuksiin.

Uusi perheenjäsen

Monilla omistajilla oli selvästikin tunnepitoinen side robottiinsa. Neljännes suomalaisista omistajista ilmoitti saaneensa uuden "perheenjäsenen", ja yli kolmannes, 37 %, oli antanut leikkurilleen nimen. Eittämättä hauskimpiin kuuluvat Musti, Laila ja R2-D2. Meille ei kerrottu, oliko viimeksi mainitun vaikea löytää takaisin latausasemalle.

 
*Puutarhabarometri 2018 on Andreas Stihl Nordenin suorittama kysely. Tutkimusyritys Yougov kysyi helmikuun aikana 1944:ltä pohjoismaiselta huvilan- ja mökinomistajalta heidän näkemyksiään robottiruohonleikkureista ja suhteestaan niihin.
imow

STIHL iMOW robottileikkuri

STIHL valikoimasta löydät juuri sopivan iMOW robottileikkurin nurmikollesi. Lue lisää alla olevasta linkistä ja katso tuoteluettelosta mitä vaihtoehtoja meillä on.

Lue lisää iMOW leikkurista