Vinkkejä bioleikkaamiseen

Vinkkejä bioleikkaamiseen

Bioleikatun ruohon voi jättää nurmikolle, mutta parhaan tuloksen saavuttamiseksi on tärkeää, että ruoho ei ole liian pitkää niin, että se jakautuu tasaisesti nurmikon päälle. Ruohon typpi mineralisoituu nopeasti ja imeytyy kasveihin antaen pitkän vaikutusajan. Biokäsittelyn halutun vaikutuksen aikaansaamiseksi on suositeltavaa, että ruoho leikataan noin 2 kertaa viikossa koko kauden ajan!
 


Vinkkejä bio-leikkaamiseen

Kasvava nurmikko tuottaa noin 1,5-2 kg leikattua ruohoa vuodessa ja 1000 m²: n nurmikolla 1,5-2 tonnia! Ruohojätteen ainainen vieminen kierrätysasemalle ei ole tarpeeksi toimiva vaihtoehto. Siksi bioleikkaus on aina vaan suositumpaa.
• Jos bioleikkaat, leikkaa nurmikko hieman useammin.
• Käytä STIHL ruohonleikkuria. Se pilkkaa ruohoa hyvin ja jakaa sen tasaisesti ilman möykkyjä.
• Leikatessa ruohoa kuivana kautena on leikattava vain noin kolmannes tai hieman vähemmän ruohon pituudesta.
• Leikkaa ruoho mieluiten kuivana. Jos ruoho on märkää, leikkaa hieman hitaammin ja vähän vähemmän pituudesta, jotta vältytään möykkyyntymiseltä.
• Työskentele aina suurimmalla nopeudella (täyskaasulla) ja hyvin viilatuilla terillä.
• Tarkista usein kansi ja puhdista se jäännösleikkeistä.
• Varo päällekkäisiä leikkauspolkuja.
• Hyvin korkeita nurmikoita on aina leikattava pituudesta vähän kerrallaan.
• Vaihtele leikkaussuuntaa. Ruohonterät eivät laskeudu yhteen suuntaan, joten on vaikeaa saada kaikkea ruohoa leikattua kerralla, lisäksi ruoho leikkautuu silloin tasaisemmin.
 

 

Tips om bioklippning