Oikea polttoaineseos bensiinikäyttöiselle ruohotrimmerille tai raivaussahalle

Bensiinikäyttöinen ruohotrimmeri toimii bensiinin ja moottoriöljyn seoksella. Käytä oikeaa sekoitusta työkalun parhaan tehon säilyttämiseksi moneksi vuodeksi.

Mies täyttämässä STIHL-ruohotrimmerin polttoainesäiliötä suuresta pullosta, taustalla pensaita

Ruohotrimmerin polttoaineen oikea sekoitussuhde

Ruohotrimmerissä tai raivaussahassa on tärkeää käyttää oikeaoppista polttoaineseosta: sopimattomat polttoaineet ja väärä sekoitussuhde voivat aiheuttaa vakavia vaurioita, jotka johtavat männän kiinnileikkautumiseen, liialliseen kulumiseen ja viime kädessä ruohotrimmerin lyhyempään käyttöikään. Sekoitussuhde, joka on muistettava trimmerin polttoaineseosta valmistettaessa: 

Käytettäessä STIHLin 2-tahtimoottoriöljyä 

1:50 = 1 osa öljyä + 50 osaa bensiiniä 

Käytettäessä muita tuotteita

Kaikkien ruohotrimmerissä käyttämiesi kaksitahtiöljyjen on oltava TC-luokiteltuja, ja voit käyttää polttoaineseoksessa samaa suhdetta kuin STIHL-moottoriöljyssä:

1:50 = 1 osa öljyä + 50 osaa bensiiniä

Mies kaatamassa STIHL HP -kaksitahtimoottoriöljyä mitta-astiaan

Mittasuhteiden määrittäminen 

Esimerkki polttoaineseoksen suhteista

Polttonesteen sekoitussuhde 1:50 voidaan saavuttaa 5 litralla bensiiniä ja 0,1 litralla (100 ml) öljyä. 

Millaista bensiiniä polttoaineseoksessa tulee käyttää?

Ruohotrimmerin polttoaineseoksessa käytettävän bensiinin oktaaniluku on vähintään 90 RON. Ison-Britannian huoltoasemilla yleisesti saatavilla oleva bensiini on lyijytöntä ja sen oktaaniluku on 95/97/98 RON, mikä on myös parempi käyttäjien terveyden ja ympäristön kannalta. Käytä laadukasta polttoainetta parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi. 
Sarja kanistereita, joka sisältää pullon STIHL HP Super -kaksitahtimoottoriöljyä ja oranssin yhdistelmäkanisterin

Millaista moottoriöljyä polttoaineseoksessa tulee käyttää?

Käytä 2-tahtimoottoreissa vain laadukasta öljyä, joka täyttää TC-luokituksen vaatimukset. Suosittelemme STIHLin 2-tahtimoottoriöljyä, joka on kehitetty erityisesti STIHL-työkaluille ja pidentää ruohotrimmerin käyttöikää. 

Huomio: Huonolaatuiset tuotteet voivat vaurioittaa trimmerin moottoria, tiivisterenkaita ja polttoainesäiliötä. 

Sekoittamiseen liittyviä ohjeita: Valmista ruohotrimmerin polttoaineseos säiliössä, joka on hyväksytty käytettäväksi polttoaineiden kanssa – STIHLin valikoimasta löydät sopivia yhdistelmäkanistereita. Kaada ensin öljy ja sen jälkeen bensiini. Sulje kanisteri ja ravista hyvin, jotta polttoaineseos sekoittuu. Nyt voit lisätä polttoaineseosta ruohotrimmerin tai raivaussahan säiliöön. Ole varovainen avatessasi kanisteria sen sisälle kertyneen mahdollisen paineen varalta. 

STIHL-ruohotrimmerin polttoaineseos

Etualalla siistitty ruoho, jonka takana on pitkä ja epäsiisti pensaikko.

Oikea polttoaineseos ruohotrimmerille – ei vaadi sekoittamista

Sopimattoman polttoaineen tai sekoitussuhteen käyttäminen voi vahingoittaa ruohotrimmeriä. STIHL-työkaluja on helppo hoitaa parhaalla mahdollisella tavalla valitsemalla etanoliton ja esisekoitettu STIHL MotoMix -polttoaineseos, joka on kehitetty erityisesti STIHL-työkaluihin ja joka takaa korkean suorituskyvyn ja pitkän käyttöiän.

Yhteenveto: ruohotrimmerin polttoaineseos 

  • Oikean polttoaineseoksen käyttäminen ruohotrimmerissä suojaa sitä vaurioilta, kuten männän kiinnileikkautumiselta 
  • Suosittelemme STIHL 1:50 -kaksitahtimoottoriöljyn käyttöä bensiinin kanssa sekoitussuhteella 1:50 – 1 osa öljyä 50 osaan bensiiniä 
  • Jos käytät erimerkkistä öljyä, varmista sen TC-luokitus. Käytä tällöin samaa sekoitussuhdetta 1:50 
  • STIHL MotoMix sopii täydellisesti bensiinikäyttöiselle ruohotrimmerille – se on ihanteellinen polttoaineseos, joka on jo sekoitettu ja kehitetty erityisesti moottoria varten. Alhaiset päästöt, erinomainen suorituskyky ja pitkä käyttöikä