Brändin DNA

Lue, miten STIHL on helpottanut ihmisten työskentelyä luonnossa ja sen parissa jo yli 95 vuoden ajan.

Metsä- ja vuoristomaisema

STIHLIN LYHYT ESITTELY

STIHL-konserni kehittää, valmistaa ja jakelee sähkötyökaluja ammattimaiseen metsänhoitoon ja maatalouteen, maisemanhoitoon, rakennusalalle ja yksityisille puutarhureille. Digitaaliset ratkaisut ja palvelut täydentävät laajaa tuotevalikoimaamme. STIHL-tuotteita myydään yleensä huoltoliikkeissä – verkostoon kuuluu 42 omaa myynti- ja markkinointiyritystä, noin 120 maahantuojaa ja yli 55 000 jälleenmyyjää yli 160 eri maassa. STIHLillä on myös omat verkkokaupat, joita laajennetaan kansainvälisesti seuraavien vuosien aikana. 

Viisi metsätyöntekijää iloisesti yhdessä puoliympyrässä

STIHL valmistaa tuotteitaan seitsemässä maassa ympäri maailmaa – Saksassa, Yhdysvalloissa, Brasiliassa, Sveitsissä, Itävallassa, Kiinassa ja Filippiineillä.

STIHL on ollut vuodesta 1971 lähtien maailman myydyin moottorisahamerkki. Yritys perustettiin vuonna 1926, ja sen pääkonttori sijaitsee Waiblingenissa Stuttgartin lähellä.

"Tavoitteena helpottaa ihmisten työskentelyä luonnossa ja sen parissa".

Andreas Stihl, yrityksen perustaja

Korvaa vanha teksti

Uraauurtavaa inspiraatiota jo yli 95 vuoden ajan

Kaikki sai alkunsa vuonna 1926: Andreas Stihl perusti yrityksensä ja kehitti ensimmäisen moottorisahan. Tämä keksintö mullisti metsätyön ja teki STIHListä maailmanlaajuisen markkina- ja teknologiajohtajan. Mikä on menestyksen salaisuus tähän päivään asti? Kehitämme vallankumouksellisia innovaatioita kerta toisensa jälkeen yrityksen perustajan uraauurtavan inspiraation pohjalta. Esimerkiksi akkuteknologialla, digitaalisilla ratkaisuilla, robotiikalla ja tekoälyllä. Suhtaudumme tähän intohimoisesti ja pyrimme kehittymään jatkuvasti. Tavoitteenamme on helpottaa ihmisten työskentelyä luonnossa ja sen parissa.

Testi

Yhdistävät arvomme ympäri maailmaa

STIHL työllistää ihmisiä kaikkialta maailmasta, ja se toimii maailmanlaajuisilla markkinoilla. Siksi on tärkeää, että meillä on arvoja, jotka yhdistävät meitä yli kansallisten rajojen ja määrittävät toimintamme. Kestävä menestys on palkkio jatkuvalle kehitykselle ja yrityksille, jotka toimivat pitkän aikavälin periaatteiden ja sitovien ohjeiden mukaisesti. Perheyrityksenä olemme siitä vakuuttuneita. Tämä tavoite heijastuu yrityskulttuuriimme ja arvoihimme. Yhtiön tavoin arvomme ovat kasvaneet, ja niitä eletään ja kehitetään päivä päivältä.

STIHL lukuina

STIHLIN MENESTYS NUMEROINA

STIHL-konsernin ennätyksellinen liikevaihto vuonna 2022 oli 5,5 miljardia euroa. Tämä vastaa 8,6 prosentin kasvua edellisvuoteen verrattuna. 90 prosenttia myynnistä syntyi Saksan ulkopuolella. Akkukäyttöisten sähkötyökalujen trendi jatkui. STIHL-konsernin bensiinisegmentti laski hieman. 

KASVUA OMALLA VOIMALLA

Konsernin pääomarakenne on erittäin vakaa, sillä sen omavaraisuusaste on 60 prosenttia. Siten STIHL voi edelleen rahoittaa sijoituksia omista varoistaan. Aiempien vuosien tapaan investoinnit ylittivät huomattavasti arvonalentumisen. Liiketoiminnan myönteinen kehitys johti 2,3 prosentin työvoiman kasvuun, ja yritys työllisti 20 552 työntekijää maailmanlaajuisesti (päivitetty 31. joulukuuta 2022). Lisätietoja tilikaudesta 2023 on STIHLin vuosikertomuksessa ja verkossa julkaistavassa vuosikertomuksessa.

Naiset johtotehtävissä STIHLillä

NAISET JOHTOTEHTÄVISSÄ

Tarjoamme tasa-arvoisia mahdollisuuksia ja kannustamme naisia aktiivisesti kehittämään uraansa STIHLillä. Vain työsuoritus, taito ja potentiaali ovat meille tärkeitä. Neljä kahdestatoista hallituksen jäsenestä on naisia, mikä tarkoittaa, että STIHL AG:n hallituksessa naisten osuus on yli 30 prosenttia. Kolme kuudesta STIHL AG:n johtoryhmän jäsenestä on nyt naisia. Kokouksessa 29. kesäkuuta 2022 asetettiin tavoiteluku "vähintään yksi nainen" STIHL AG:n johtoryhmän tulevia nimityksiä varten.