Ruohotrimmerin siiman vaihtaminen

Haluatko vaihtaa raivaussahan siiman? Näytämme, mitä on otettava huomioon.

Henkilö kelaamassa leikkuusiimaa akkukäyttöiseen STIHL FSA 57 -raivaussahaan

Yleiskatsaus: Trimmerin siiman vaihtaminen

  • Erilaiset STIHL-leikkuupäät, -leikkuusiimat ja -siimakelat sopivat erilaisiin käyttötarkoituksiin
  • Liota leikkuusiimaa vedessä 24 tuntia ennen kelaamista tai käyttöä

  • Siiman vaihtamiseksi on joko avattava STIHL-trimmeripää tai siima on asetettava paikalleen kätevän Comfort-toiminnon avulla.

  • Kelaa leikkuusiima kelalle kääntämällä päätä

  • Vaihtoehtoisesti voit käyttää esitäytettyä kelaa

Trimmerin siiman vaihtaminen: kolme mahdollista STIHL-trimmeripäiden menetelmää

Olipa siima sitten kulunut tai haluat täyttää raivaussahan tai ruohotrimmerin uudet vaatimukset, jossain vaiheessa siiman vaihtaminen tulee ajankohtaiseksi. Siima voidaan kelata STIHL-trimmeripäähän kolmella eri tavalla.

Tavallisettrimmeripäät: irrota trimmeripää ensin raivaussahasta ja avaa se. Sen jälkeen voit kelata uuden siiman esiin tulevaan kelaan. Nuolet auttavat kelaamaan siimaa oikeaan suuntaan. Jos et halua tehdä tätä itse, lähin STIHL-jälleenmyyjä auttaa mielellään.

Comfort-trimmeripäät: näiden trimmeripäiden avulla voit kelata siimaa kätevästi ulkopuolelta. Työnnä haluamasi pituinen siima trimmeripäähän ja kierrä se siimakelan ympärille kääntämällä siimapään alaosaa. Tämä kelaa siiman kelalle päätä irrottamatta. Sinun on vain varmistettava, että siiman pituus on tasainen siimapään molemmilla puolilla ennen kelaamista. Trimmeripäät, joissa on tämä Comfort-toiminto, on merkitty mallin nimessä kirjaimella "C".

Trimmerisiiman vaihtamiseen on myös kolmas vaihtoehto, joka sopii sekä tavallisiin että Comfort-trimmeripäihin: avaa siimapää ja aseta esitäytetty kela paikalleen.

Oikea leikkuusiima kaikkiin haasteisiin

Suunnitteletko siiman vaihtoa ja mietitkö, mikä siima sopii parhaiten STIHL-raivaussahaasi? Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että mitä pidempi ja tiheämpi ruoho on leikattavana, sitä paksumpi siima on tarpeen. Tunnistamisen ja valitsemisen helpottamiseksi STIHL-trimmerisiimat ovat saatavana eri väreissä, joista jokainen edustaa tiettyä halkaisijaa. Esimerkiksi punaisen leikkuusiiman halkaisija on aina 2,7 millimetriä. Seuraavan oppaan avulla voit selvittää, mikä leikkuusiima sopii parhaiten suunniteltuun tehtävään ja minkä väristä leikkuusiimaa kannattaa käyttää:

Huomautus: Mitä paksumpi siima, sitä enemmän tehoa tarvitaan hyvän leikkaustuloksen saavuttamiseen. Jotta ymmärtäisit, mikä siima sopii sinulle parhaiten, sinun on harkittava sekä leikkuupäitä että sopivia ruohotrimmereitä ja raivaussahoja.

Jotta pysyisit ajan tasalla tärkeimmistä asioista, olemme koonneet yhteen kaikki tärkeät tiedot leikkuusiimoista, leikkuupäistä ja leikkuuteristä lisävarustesivuillemme. 

Leikkuusiiman valmistelu kelaamista ja asianmukaista säilytystä varten

Viimeisenä muttei vähäisimpänä suosittelemme, että liotat siimaa vedessä 24 tuntia ennen käyttöä varmistaaksesi asianmukaisen säilyvyyden ja optimaalisen valmistelun.

Muovisäiliö, jossa on aukikelattu siima ja STIHL-trimmeripää

Leikkuusiimat menettävät kosteutta ja siten joustavuutta ajan myötä. Veteen upottaminen auttaa niitä palautumaan, jotta ne kuluisivat hitaammin.

Siimaa ei tarvitse kelata auki liottamista varten: voit laittaa täyteen kelatun siimakelan suoraan veteen.

Näin sinun ei myöskään tarvitse huolehtia siiman säilyttämisestä: voit jättää sen ruohotrimmeriin seuraavaan käyttökertaan asti.