STIHL akkuteknologia

Kevyt, hiljainen ja tehokas

STIHL akkuteknologia – kevyt, hiljainen ja tehokas

Sekä tehokas että ympäristöystävällinen: STIHLin akut omaavat erittäin hyvän suorituskyvyn, pitkän käyttöiän ja korkean luotettavuuden. Tulos: maailmanluokkaa.

 

Miten akku toimii?

Yksittäinen akku koostuu useammasta uudelleenladattavasta kennosta...

Yksityiskohtia STIHL akuista

Lisätietoa teknologiasta ja toiminnoista… 

Vinkkejä akun käsittelyyn

Asianmukainen akun käsittely on edellytys...

STIHL litiumioniteknologian edut

 

  • Pitkäikäinen: Akun jännitettä ja lämpötilaa seurataan sähköisesti. Käsittelemällä akkua oikein, pidennät sen käyttöikää entisestään. Akkua on mahdollista ladata useita satoja kertoja – ilman huomattavia kapasiteettimuutoksia.
  • Ei muistiominaisuutta: Litiumioniakut säilyttävät täyden tehonsa, vaikka se ladattaisiin toistuvasti siten, että sitä ei ole käytetty täysin tyhjäksi. Siinä ei ole siis ns. muisti-ilmiötä mitä esiintyy muunlaisella akkuteknologialla valmistetuissa akuissa.
  • Erittäin alhainen itsepurkautuminen: Jos akku on säilytetty oikein, se ei käytännössä menetä kapasiteetistään yhtään, johtuen erittäin alhaisesta itsepurkautumisesta.
  • Jatkuva teho: Akun teho on käytettävissä täysillä koko akkulaitteen käyttöajan - toiminta-aika on siis vakio. Akkulaitteen teho ei siis laske akun kuluessa, jolloin toiminta on verrattavissa täysin polttomoottorilla varustettuihin laitteisiin.
  • Kevyt: Litiumioniakuissa on, verrattuna nikkeli-kadiumakkuihin ja nikkelimetallihybridiakkuihin, huomattavasti suurempi jännite ja on kapasiteetiltaan yhtenevään akkuun verrattuna paljon kevyempi.