STIHL katkaisulaikat: tarkka, kestävä, erinomainen luotettavuus

Oikeilla laikoilla on suuri merkitys kovimpienkin materiaalien leikkaamisessa laikkaleikkureilla. Lue lisää täältä.

Mies työskentelemässä rakennustyömaalla STIHL TS 500i -laikkaleikkurilla

STIHL-katkaisulaikat – leikkaavat kovimpiakin materiaaleja

Katkaisulaikat ohjaavat laikkaleikkurin tehon leikattavaan materiaaliin. Laikkaleikkureilla työskentelyyn liittyy merkittäviä haasteita, ja työkaluille asetettavat vaatimukset ovat vastaavasti korkeat. Laikkamme täyttävät korkeimmat laatustandardit, joten voit aina luottaa tarkkaan leikkaustulokseen ja koneen käyttöturvallisuuteen rakennustyömailla, tietyömailla tai pelastustehtävissä. Tämä on mahdollista innovatiivisten valmistustekniikoiden sekä STIHL-katkaisulaikkojen ja laikkaleikkureiden optimaalisen koordinoinnin ansiosta.

Erityyppiset katkaisulaikat

STIHL-katkaisulaikat voidaan jakaa kahteen pääluokkaan: hiovat katkaisuterät ja timanttikatkaisulaikat. Näin ne eroavat toisistaan:

Hiovat katkaisulaikat

Mies käyttämässä STIHL TS 500i -laikkaleikkuria ja hiovaa katkaisulaikkaa rakennustyömaalla

Hiovat STIHL-katkaisulaikat on valmistettu lasikuidusta, hartsisidoksista ja hiovasta korundista. Tuotteen valmistamiseksi nämä materiaalit sekoitetaan, muotoillaan ja poltetaan. Näin varmistetaan rakenneosien optimaalinen sidos. Laikkojen erikoiskäsittely ja kolminkertainen lasikuitumatto varmistavat moitteettoman vakauden myöhemmässä käytössä – myös suurimmilla nopeuksilla. Hiovat katkaisulaikat ovat huomattavasti edullisempia kuin timanttikatkaisulaikat, ja ne sopivat erityisesti metallien ja valurautaputkien työstämiseen.

Timanttikatkaisulaikat

STIHL TS 440 -laikkaleikkuri timanttilaikalla käytössä

Timanttikatkaisulaikat ovat monipuolisia katkaisulaikkoja, jotka soveltuvat yleisesti monien eri materiaalien työstämiseen. Erityisesti luonnonkivellä, betonilla ja asfaltilla käytettynä ne eroavat muista laikkamateriaaleista.

Pääterä on valmistettu erikoisteräksestä, joka on lisäksi kovetettu, karkaistu ja esijännitetty. Pääterän erikoiskäsittely varmistaa, että laikka pysyy vakaana ja luotettavana myös raskaissa kuormituksissa – ja 360 km/h huippunopeuksissa.

Timantit asetetaan oikeaan kohtaan katkaisulaikan leikkaussegmentissä korkeapaineisella sintrausprosessilla, ja ne kiinnittyvät segmenttiin optimaalisesti. Korkealla lämmöllä sintraamalla saadaan aikaan erittäin kestävä seos ilman rakoja, mikä mahdollistaa optimaalisen leikkaustehon. Valmis leikkaussegmentti hitsataan pääterään. Toisin kuin laikkojen suora sintraus, tämä prosessi mahdollistaa erittäin kestävän liitännän, joka siirtää laikkaleikkurin tehon optimaalisesti kovimpienkin materiaalien leikkaamiseen.

STIHL-katkaisulaikat

STIHL-katkaisulaikat on sovitettu optimaalisesti laikkaleikkureihimme – yhdessä käytettynä ne takaavat tehokkaan, miellyttävän ja turvallisen työskentelyn. Komponenttien kehittäminen yhdessä mahdollistaa pitkän käyttöiän sekä nopean ja tarkan leikkaamisen. Katkaisulaikkojen valmistuksessa käytettävät erityiset valmistus- ja käsittelytekniikat vähentävät tärinää leikkauksen aikana ja mahdollistavat laikan tehon optimaalisen siirtämisen työstettävään materiaaliin. Laajasta valikoimastamme löydät käyttökohteeseesi ja työolosuhteisiisi sopivan katkaisulaikan, jonka avulla voit maksimoida laikkaleikkurisi tehon.

Haluatko henkilökohtaista neuvontaa?

Yhteenveto: Katkaisulaikat

  • STIHL-katkaisulaikat täyttävät korkeimmat laatuvaatimukset ja ne on optimoitu käytettäviksi STIHL-laikkaleikkureissa.

  • Laikkojemme valmistuksessa käytettävät erityiset valmistus- ja käsittelytekniikat takaavat, että voit työskennellä tehokkaasti, ergonomisesti ja turvallisesti.

Lisätietoja innovatiivisista tekniikoista