STIHL 4-Mix® -moottori: tehoa maastoon

STIHL 4-Mix® -moottoreissa yhdistyvät kaksi- ja nelitahtimoottoreiden parhaat puolet. Niiden etuja ovat erinomainen moottoriteho kevyestä painosta huolimatta, innovatiivinen polttoaineenkulutus ja erittäin helppo hallinta.

Talon edessä olevaa rinnettä siistitään 4-Mix®-polttomoottorilla varustetulla STIHL FS 131 -trimmerillä

STIHL 4-Mix®: nelitahtimoottori, jolla on monia etuja

STIHL 4-Mix® on nelitahtimoottori, joka helpottaa kovimpiakin työpäiviä. Sen hallintaa ja toimintaa on kehitetty tukemaan käyttäjää mahdollisimman hyvin. STIHL 4-Mix® -moottori toimii tavanomaisella polttoaineella (suhde 1:50, esim. STIHL MotoMix), joten sitä voi käyttää paikasta riippumatta ja se kiihtyy nopeasti. STIHL 4-Mix® saavuttaa suuren vääntömomentin suhteellisen pienellä polttoaineenkulutuksella ja synnyttää vain vähän päästöjä. Kompakti rakenne tekee STIHL 4-Mix® -moottorin paino-tehosuhteesta hyvän ja saa aikaan vain vähän tärinää. Lisäksi sen äänitaso on miellyttävä.

STIHL 4-Mix® -moottori: Toimintaperiaate

STIHL 4-Mix® -moottori on nimensä mukaisesti nelitahtinen: siinä on imu-, puristus-, työ- ja poistotahti. Seuraavassa on selitetty sen yksityiskohtainen toimintaperiaate.

Paljon tehoa mutta vain vähän voimaa vaativa käynnistys

Käynnistämisen helpottamiseksi STIHL 4-Mix® -moottorit on varustettu sisäänrakennetulla automaattisella puolipuristusjärjestelmällä. Se toimii seuraavasti: Kun 4-Mix®-moottoria käynnistetään, keskipakopaino avaa puolipuristusventtiilin hieman auki. Näin osa puristuspaineesta pääsee ohjautumaan ulos. Toiminto vähentää moottorin käynnistämiseen tarvittavaa voimaa huomattavasti. Heti kun käynnistyskierrosluku ylittyy ensimmäisessä työtahdissa, puolipuristusventtiili suljetaan automaattisesti ja 4-Mix®-moottori käy tehokkaasti täydellä puristuksella.

Suojalaseja ja kuulonsuojaimia käyttävä nainen poistaa lehtiä STIHL KombiMotor KM 131 R -moottoriin yhdistetyllä puhaltimella

4-Mix®-moottorin rakenne: pieni paino, suuri teho

STIHL 4-Mix® -moottori on kevyt tehopakkaus. Voitelevan polttoaineen ansiosta monia perinteisten nelitahtimoottorien osia, kuten öljypumppua, öljynsuodatinta ja öljypohjaa, ei tarvita. Moottori on kevyempi ja helpompi huoltaa. Öljyntarkistuksille, öljynvaihdoille ja öljyvuotojen käsittelylle voi heittää hyvästit.

STIHL 4-Mix®- vai 2-Mix-moottori?

Molemmat lippulaivamoottorimme ovat innovatiivisia, tehokkaita ja kestäviä. Niiden keskeiset ominaisuudet on koottu oheiseen taulukkoon.

STIHL 2-Mix -moottori STIHL 4-Mix® -moottori
Tehokas polttoaineenkulutus Moottoritehon optimaalinen hyödyntäminen
Edulliset käyttökustannukset Paikasta riippumaton käyttö
Suorituskykyiset käyttöarvot Erittäin suuri vääntömomentti
Kompakti rakenne Vähän epäpuhtauksia

STIHL 4-Mix® -moottorin yhteenveto:

  • Vähemmän haitallisia aineita: polttoaineen täydellisempi palaminen täyttää EU:n pakokaasudirektiivin vaiheen 5 tiukat vaatimukset. 
  • Ei öljyhuoltoja: helppo ylläpito, toimii tavallisella polttoaineseoksella. 
  • Kevyt: voitelevan polttoaineen ansiosta monia perinteisten nelitahtimoottorien osia, kuten öljypumppua, öljynsuodatinta ja öljypohjaa, ei tarvita. 
  • Hiljainen äänitaso: miellyttävä käyntiääni myös suurimmalla teholla. 
  • Vetovoima ja korkea vääntömomentti: suuri puristus takaa hyvä moottoritehon.