STIHL-akkujen tuotanto

Miten ammattikäyttöön tarkoitettu STIHL-akku syntyy? Lue lisää täältä. Opastamme sinua vaihe vaiheelta akkujen valmistuksessa STIHLin pääkonttorissa Waiblingenissa. Seuraava video antaa alustavaa tietoa.

Yleiskatsaus: Akkujen tuotanto 

  • Akkutuotteiden tuotanto STIHLillä vuodesta 2009 
  • Oma akkutuotanto Waiblingenissa, mukaan lukien AP Systemin ammattikäyttöön tarkoitetut reppuakut AR 2000 L ja AR 3000 L  
  • Tuotanto eri vaiheissa aina kennotelineen valmistelusta tuotantolinjan lopputestiin  
  • Maksimaalinen tarkkuus ja erilaiset laadunvarmistustoimenpiteet vaaditaan   

Akkuasiantuntemus STIHLillä

STIHLillä on akkuasiantuntemusta jo vuosien ajalta. STIHL on valmistanut akkukäyttöisiä tuotteita vuodesta 2009.  

Vuonna 2016 perustettiin STIHLin akku- ja sähkötekniikan asiantuntijakeskus, jossa yhdistyvät tehokkaan akku- ja sähkötekniikan kehittäminen sekä STIHLin vaatimukset nykyaikaisten akkutyökalujen suorituskyvystä ja kestävyydestä. 

Vuodesta 2018 lähtien STIHLillä on ollut myös oma akkujen tuotantolaitos kehitys- ja asiantuntijakeskusten välittömässä läheisyydessä.

Korkealuokkaista tehoa Waiblingenistä

STIHL valmistaa Waiblingenissa ammattikäyttöön tarkoitettuja AP System -valikoiman AR 2000 L- ja AR 3000 L -reppuakkuja. Nämä ergonomiset ja kestävät akut sopivat ihanteellisesti jatkuvaan ammattikäyttöön, kuten puhaltimiin, pensasleikkureihin tai KombiEngine-moottoreihin.

STIHL AR 2000 L -akku tuottaa 1 015 W tunnissa 60 akkukennon avulla. 7,4 kilon painoa voi kantaa mukavasti selässä.

STIHL AR 3000 L -mallissa on vieläkin enemmän tehoa. Sen 90 akkukennoa tuottavat 1 520 wattituntia energiaa, ja sen kokonaispaino on 9,5 kg.

Tietoja STIHL-akkujen valmistuksesta

Mitkä tuotantovaiheet ovat välttämättömiä ja miten STIHL varmistaa, että kaikki näytteet täyttävät korkeat laatuvaatimukset tuotannon aikana? Opastamme sinua tuotannon läpi.

Mikä on erityisen tärkeää akkujen tuotannossa?

Sähköstaattiset purkaukset aiheuttavat merkittävän riskin akkujen tuotannon aikana. Siksi työntekijöillä on käytössään erityisiä dissipatiivisia työvaatteita, jotka suojaavat tehokkaasti vielä suojaamattomia elektronisia komponentteja tuotannon aikana.

STIHL on ottanut käyttöön erilaisia laadunvarmistusprosesseja aina kennojen asennuksesta tuotantolinjan lopputestaukseen parhaan laadun takaamiseksi latausta ja käyttöä varten.

Herkät komponentit eivät salli virhetoleransseja tuotantoprosesseissa. Siksi akkujen valmistuksen jokainen vaihe vaatii äärimmäistä tarkkuutta, jotta valmiit akut täyttävät sekä meidän että asiakkaidemme odottamat korkeat laatustandardit.

Näkymät

STIHL jatkaa akkutuotannon laajentamista pääkonttorissaan Waiblingenissa ja valmistaa myös ammattikäyttöön tarkoitetun AP 500 S -akun Saksassa. Samalla ollaan rakentamassa uutta ammattikäyttöön tarkoitettujen akkutuotteiden tuotantolaitosta, joka aloittaa tuotannon Waiblingin tehtaalla 2 vuoden 2024 aikana.

STIHL kehittää älykkäitä akkuja edelleen, jotta käyttäjät voivat räätälöidä akun entistä tarkemmin käyttötarkoitukseensa. Tämä saavutetaan esimerkiksi älykkäällä lataustekniikalla, joka mukautuu automaattisesti kulloiseenkin tehtävään. Näin varmistetaan, että täysi teho on käytettävissä ajallaan ja akku kestää mahdollisimman pitkään tulevaisuudessa.

Vieläkin enemmän tekniikan ystäville