STIHL 2-MIX -moottori: Tehokas ja polttoainepihi

Tarvitsetko luonnossa tehtävään työhön laitetta, joka ei turhaan kuormita luontoa? Silloin STIHL 2-MIX -moottorilla varustetut tuotteemme ovat oikea valinta.

Puuta kuoritaan polttomoottorikäyttöisellä STIHL MS 261 C-M -moottorisahalla, jossa on 2-MIX-moottori ja Light 04 -terälevy

STIHL 2-MIX -moottori: uudenlaista tehokkuutta

Vahvassa moottorissa on hyvä leikkuuteho ja suuri vetovoima. Metsä- ja pihatöissä tehokas ja luotettava moottori on ehdoton. STIHL 2-MIX -kaksitahtimoottorit täyttää juuri nämä vaatimukset. Sillä on suuri moottoriteho, erinomainen suorituskyky ja ylivertainen vääntömomentti. Näistä ominaisuuksista huolimatta STIHL 2-MIX -moottori tuottaa vain vähän päästöjä ja on siis erittäin ympäristöystävällinen. Siitä meillä on mustaa valkoisella. 2-MIX-moottorimme täyttää jo nyt EU:n pakokaasudirektiivin vaiheen 5 tiukat vaatimukset. Moottorin ympäristöystävällinen käynti ja suuri teho on polttoaineen tehokkaan hyödyntämisen ansiota. Innovatiivinen huuhtelulla varustettu järjestelmä vähentää haitallisia päästöjä ja säästää jopa 20 % polttoainetta verrattuna perinteisiin kaksitahtimoottoreihin, joissa ei ole 2-MIX-tekniikkaa. Seuraavaksi kerromme 2-MIX-moottoritekniikasta hieman tarkemmin. 

STIHL 2-MIX -moottorin toimintaperiaate

Tasaisen käynnin ja polttoaineen tehokkaan hyödyntämisen salaisuus piilee STIHL 2-MIX -moottorin sylinterissä. Innovatiivisen moottorin paranneltu sylinteridynamiikka yhdistää suorituskyvyn ja ympäristöystävällisyyden. Perinteisessä kaksitahtimoottorissa männän sijainti määrää sen, milloin poisto- ja siirtokanava avataan ja suljetaan. STIHL 2-MIX -moottorissa prosessia on optimoitu. Polttokammiossa olevat palokaasut ja kampikammion tuore kaasu erotetaan kaasukerroksella välittömästi sytytyksen jälkeen. Siirtokanavan käyttö alkaa sekunnin murto-osissa ja tuoretta kaasua virtaa sylinteriin mahdollisimman vähällä viiveellä huuhtelemaan pakokaasut. Tekniikassa on muitakin hienouksia. Pienen viiveen ansiosta männällä on juuri tarvittava aika ylöspäin liikkumiseen ja poistokanavan sulkemiseen. Palamaton kaasu pysyy näin pois poistokanavasta ja voidaan polttaa tehokkaammin. Lisäksi ulos huuhtoutuu vähemmän tuoretta kaasua kuin perinteisissä kaksitahtimoottorissa. STIHL 2-MIX -moottorissa huuhteluhäviö on siis minimaalinen. Kaikki järjestelmän edut on koottu alle.

Ruskeita lehtiä poistetaan tontilta polttomoottorikäyttöisellä STIHL BG 56 -lehtipuhaltimella, jossa on 2-MIX-moottori

STIHL 2-MIX -moottori: Edut

STIHL 2-MIX -moottorin erottelevan kaasukerrostuksen ansiosta yli 80 % palamattomasta tuoreesta kaasusta ei pääse ympäristöön. Se tarkoittaa sitä, että ihmiset ja luonto kuormittuvat huomattavasti vähemmän. Palamaton tuore kaasu koostuu esimerkiksi bentseenistä ja tolueenista, joista on yhtä vakavaa haittaa sekä laitteen käyttäjälle että luonnolle. Myönteisen ympäristövaikutuksen ohella STIHL 2-MIX -moottorilla varustettujen laitteiden hyvä suorituskyky ja keveys tuo mukanaan vielä yhden edun. Palamatonta bensiiniä päätyy turhaan luontoon entistä vähemmän. Jokainen tankkaus hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla. Tämän ansiosta 2-MIX-moottorin polttoaineenkulutus on jopa 20 % pienempi kuin samantehoisten perinteisten kaksitahtimoottorien. 

STIHL 2-MIX- vai 4-MIX®-moottori?

Molemmat lippulaivamoottorimme ovat innovatiivisia, tehokkaita ja kestäviä. Niiden keskeiset ominaisuudet on koottu oheiseen taulukkoon.

STIHL 2-MIX -moottori STIHL 4-MIX® -moottori
Tehokas polttoaineenkulutus Moottoritehon optimaalinen hyödyntäminen
Edulliset käyttökustannukset Paikasta riippumaton käyttö
Suorituskykyiset käyttöarvot Erittäin suuri vääntömomentti
Vähän epäpuhtauksia Kompakti rakenne

STIHL 2-Mix -moottorin yhteenveto:

  • Tehokas: hyvä suorituskyky ja tehokas polttoaineenkulutus
  • Voimakas: suuri vääntömomentti laajalla kierroslukualueella
  • Ympäristöystävällinen: polttoaineenkulutusta on vähennetty huomattavasti, minkä ansiota ympäristövaikutus on niin ikään vähäisempi, kun haitallisia päästöjä syntyy vähemmän.
  • Taloudellinen: 2-MIX-moottorin polttoaineen kulutus on jopa 20 % alhaisempi verrattuna tavanomaiseen 2-tahtimoottoriin.
  • Valmis tulevaisuuteen: huuhtelulla varustettu STIHL 2-MIX -moottori täyttää EU:n pakokaasudirektiivin vaiheen 5 tiukat vaatimukset.