STIHL-moottorisahan käynnistäminen

Näin käynnistät bensiinikäyttöisen STIHL-moottorisahan – opastamme sinua tekniikoissa ja turvallisuusasioissa selkeiden käynnistysohjevideoiden avulla.

STIHL MS 180 C-BE -moottorisaha maassa ja suojakäsineitä käyttävä henkilö pitelemässä kahvasta.

Ennen STIHL-moottorisahan käynnistämistä

Ennen bensiinikäyttöisen moottorisahan käynnistämistä tulee varmistaa turvallinen käyttöalue.

Tilan valmistelu moottorisahaa varten

 • Bensiinikäyttöiset moottorisahat alkavat tuottaa myrkyllisiä päästöjä heti, kun moottori käynnistyy. Nämä kaasut voivat olla hajuttomia ja näkymättömiä, joten on tärkeää käyttää moottorisahaa vain ulkona tai hyvin tuuletetussa sisätilassa. Suljettu tila ei ole turvallinen työympäristö STIHL-moottorisahalla työskentelyyn.
 • Tarkista työskentelyalueen maaperä: epätasainen maa ja vasta leikattu kaarna voivat aiheuttaa kompastumisvaaran, samoin kuin liukkaat, märät, lumiset, jäiset tai kaltevat pinnat.
 • Pidä muut henkilöt ja erityisesti lapset poissa työskentelyalueelta.
Bensiinikäyttöinen ketjusuojuksella varustettu STIHL MS 261-moottorisaha, jota mies kantaa kävellessään sillan yli

Ennen STIHL-moottorisahalla työskentelyä on tärkeää ottaa huomioon seuraavat turvallisuusohjeet:

 • Bensiini voi olla erittäin vaarallista, joten varmista aina, että polttoaineen lisäyspaikka on vähintään 3 metrin päässä STIHL-moottorisahan käyttöpaikasta.
 • Tarkasta työskentelyalue huolellisesti ja huomioi mahdolliset esteet. Pidä hätätilanteessa hätäpoistumisreitti vapaana. Liukkaat, epätasaiset tai jäiset pinnat voivat olla vaarallisia, joten yritä välttää niitä mahdollisuuksien mukaan. 
 • Varmista, ettei moottorisahan välittömässä läheisyydessä ole ihmisiä. Älä kuitenkaan koskaan työskentele yksin ja varmista, että sinut kuullaan, jos apu on tarpeen.
Metsuri suojavarusteilla kantamassa bensiinikäyttöistä STIHL MS 462 C -moottorisahaa havumetsässä

Bensiinikäyttöisen STIHL-moottorisahan käynnistysohjeet

Olet tarkistanut, että työalueesi on turvallinen, joten nyt on aika aloittaa sahan käyttö. Seuraavissa vaiheissa käydään läpi STIHL-moottorisahan käynnistysohjeet, noudata lisäksi aina käyttöohjeessa annettuja turvallisuusohjeita.

Noudata STIHL-moottorisahaa koskevia ohjeita: olemme antaneet vaiheittaiset ohjeet moottorisahan käynnistämiseen ilman M-Tronicia sekä erityiset ohjeet M-Tronic-toiminnon käyttämiseen.

Vaikka annetut ohjeet koskevat moottorisahan käynnistämistä tasaisella alustalla, niitä voidaan muuttaa, jos paksu pensasaita tai lumi tekee maassa käynnistämisestä epäkäytännöllistä. Voit sen sijaan käynnistää STIHL-moottorisahan pitämällä sitä polven ja reiden välissä ja ohittaa tarpeettomat vaiheet. 

Noudata STIHL-moottorisahaa koskevia ohjeita: olemme antaneet vaiheittaiset ohjeet moottorisahan käynnistämiseen ilman M-Tronicia sekä erityiset ohjeet M-Tronic-toiminnon käyttämiseen.

STIHL-moottorisahan käynnistäminen ilman M-Tronicia

Käsineitä käyttävä henkilö käynnistämässä bensiinikäyttöistä STIHL MS 261 C-M -moottorisahaa, jossa on Light 04 -terälaippa

STIHL-moottorisahan käynnistäminen M-Tronicilla

Lähikuva M-Tronicilla ja ElastoStartilla varustetun bensiinikäyttöisen STIHL MS 261 C-M -moottorisahan käynnistyskahvasta.

STIHL ErgoStart ja STIHL ElastoStart helpottavat käynnistystä

M-Tronic-järjestelmän lisäksi STIHL tarjoaa muita ominaisuuksia, jotka helpottavat moottorisahan käynnistämistä: STIHL ErgoStart vähentää käynnistykseen tarvittavaa tehoa, ja erityinen STIHL ElastoStart -iskunvaimennin tekee käynnistyksestä sujuvaa ilman äkillisiä kuormituspiikkejä.

HUOMAA

Tämä käyttöohje täydentää STIHL-moottorisahan käyttöohjetta. Videoissa on esimerkkinä vain yksi moottorisaha, ja muissa moottorisahoissa voi olla erilaiset ohjaimet. Perehdy moottorisahaasi ennen sen käyttöä ja lue käyttöohjeet huolellisesti. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä suoraan STIHL-jälleenmyyjään.

Yhteenveto: bensiinikäyttöisen STIHL-moottorisahan käynnistäminen

 • STIHL-moottorisahan oikea käynnistystapa voi vaihdella mallista riippuen
 • Lue käyttöohje huolellisesti ennen työkalun käynnistämistä
 • Voit käynnistää STIHL-moottorisahan turvallisesti joko maasta tai polvea apuna käyttäen
 • Moottorisahan käynnistäminen M-Tronicilla on yksinkertaisempaa – esimerkiksi käynnistysnarusta ei tarvitse vetää toista kertaa
 • Älä aloita moottorisahan käyttöä, ennen kuin olet suorittanut käynnistysjakson onnistuneesti. Jos käynnistät moottorisahan maasta, älä nosta sitä ennen kuin se pyörii oikein.
 • Jos STIHL-moottorisaha ei käynnisty näiden ohjeiden mukaisesti, suosittelemme ottamaan yhteyttä STIHL-jälleenmyyjään.