¡MOW®-robottiruohonleikkurin asennusopas

iMOW® huolehtii nurmikostasi itsestään, mutta robottiruohonleikkurin oikeaoppinen asennus on tärkeää haluttujen tulosten saavuttamiseksi – kerromme, miten se tehdään.

STIHL iMOW® 422 -robottiruohonleikkuri terassilla kaapelin ja käyttöohjeen ohella

Miksi valita robottiruohonleikkuri?

Täydellinen nurmikko vaatii säännöllistä hoitoa. Robottiruohonleikkuri tekee nurmikonhoidosta vaivatonta. Se leikkaa ruohon automaattisesti, silppuaa leikkuujätteen ja antaa samalla maaperälle arvokkaita ravinteita. Kun olet asentanut robottiruohonleikkurin, ruohosi näyttää paremmalta kuin koskaan aikaisemmin. Robottiruohonleikkurin asentaminen edellyttää vain leikkuuaikojen ja leikkausalueen määrittämistä, iMOW® hoitaa loput. Opastamme sinua iMOW®-robottiruohonleikkurisi asennuksessa.

Robottiruohonleikkurin asennus: Tee se itse tai pyydä apua?

Pätevät jälleenmyyjämme huolehtivat pyynnöstä koko asennus- ja määritysprosessista. Se ei ole kovin haastavaa tehdä itse, mutta se vie hieman aikaa. Opastamme sinua asennusvaiheissa, jotta saisit robottiruohonleikkurisi käyttövalmiiksi. 

Kuva iMOW®-robottiruohonleikkurista, telakointiasemasta, kaapelista, käsineistä, käyttöohjeista, asennussarjasta sekä kynästä ja paperista

Valmistelut

Ennen iMOW-robottiruohonleikkurin asentamista suosittelemme leikkaamaan ruohon 4–5 cm:n pituiseksi. Jos maaperä on kova, se auttaa kastelemaan leikkuualueen, jotta telakointiaseman kiinnitysnaulojen ja -tappien vasaroiminen on helpompaa. 

Tarvitset seuraavat materiaalit robottiruohonleikkurin asennukseen: 

 • Latausasema
 • Käyttöohjeet ja pikaopas
 • Vasara
 • Yhdistelmäpihdit
 • Kuorintapihdit
 • Lyijykynä ja paperi
 • Asennussarja

Valitse asennussarjan koko S tai koko L nurmikon koosta riippuen.

STIHL-jälleenmyyjä piirtämässä STIHL iMOW® 422 -robottiruohonleikkurin leikkuualuetta

Vaihe 1: Leikkuualueen kartoitus

Suosittelemme aloittamaan luonnostelemalla nurmikon ja merkitsemällä leikkuualueella olevat kiinteät esineet, kuten keinun. Merkitse haluttu telakointiaseman asennuspaikka piirrokseesi ja piirrä rajakaapelin reitti leikkuualueen ympärille. Kun piirrät rajakaapelia, varmista, että se ei leikkaa mitään kohdetta. 

STIHL iMOW® 422 -robottiruohonleikkurin ohjauspaneeli

Vaihe 2: asennus ja perusasetukset

STIHL iMOW® -robottiruohonleikkurin asennusavustaja opastaa sinut kaikkien tarvittavien vaiheiden läpi ensimmäisessä asennuksessa. Se on helppokäyttöinen ja erittäin intuitiivinen: Ensin on asetettava kieli, päivämäärä ja kellonaika. Varmista, että päivämäärä on oikein, muuten et voi ohjelmoida robottiruohonleikkuria toimimaan haluamallasi tavalla.

STIHL-jälleenmyyjä asentamassa STIHL iMOW® 422 -robottiruohonleikkuria telakointiasemaan puutarhassa

Vaihe 3: Telakointiaseman asennus

Kun iMOW®-robottiruohonleikkuri ei ole hoitamassa nurmikkoa, se viettää aikansa telakointiasemassa, jossa sen akku latautuu automaattisesti. Telakointiaseman asennuspaikkaa valittaessa on otettava huomioon useita eri seikkoja. 

PaikkaSisällä tai ulkonaVirtalähteeseen kytkeminenEi häiriölähteitä
Suora auringonvalo voi nostaa leikkurin lämpötilaa ja pidentää akun latausaikaa. Suosittelemme asennusta varjoisaan, suojaisaan paikkaan. Jos varjoista paikkaa ei ole käytettävissä, voit asentaa suojakatoksen telakointiaseman yläpuolelle. Tämä lisävaruste varmistaa, että robottiruohonleikkuri on paremmin suojassa sääolosuhteilta. Telakointiasema on sijoitettava siten, että se näkyy selkeästi eikä siitä aiheudu kompastumisvaaraa.Robottiruohonleikkuri voidaan asentaa leikkuualueen sisä- tai ulkopuolelle. Molemmat asennusvaihtoehdot on kuvattu käyttöohjeessa.Virtaliitännän on oltava riittävän lähellä telakointiasemaa, jotta tarvittavat virtajohdot voidaan liittää sekä telakointiasemaan että virtaliitäntään – virtajohtoa ei saa muuttaa millään tavalla. Suosittelemme käyttämään ylijännitesuojattua pistorasiaa.Metalli, rautaoksidi ja magneettiset tai sähköä johtavat materiaalit sekä vanhat rajakaapeliasennukset voivat häiritä leikkurin toimintaa. Varmista, että mahdolliset häiriölähteet on poistettu.

Nurmikon reunaan asennettavan STIHL iMOW® 422 -robottiruohonleikkurin rajakaapeli

Vaihe 4: Rajakaapelin asennus 

Rajakaapeli kertoo robottiruohonleikkurille, missä ruohoa on tarpeen leikata. Telakointiasema lähettää kaapelin avulla signaalin, jonka iMOW® ottaa vastaan.

Katso video-ohjeistamme lisätietoja rajakaapelin oikeaoppisesta asennuksesta leikkuualueen ympärille ja telakointiaseman kytkemisestä. 

Rajakaapelin asennuksen tärkeimmät kohdat

Lyö kiinnitysnaulat kokonaan maahan 28 cm:n päähän leikkuualueen rajasta (tai 33 cm:n päähän iMOW® RMI 632 -mallissa). Naulat on asetettava noin metrin päähän toisistaan.

Merkitse rajoitetut alueet kaikkien sellaisten kohteiden ympärille, joita robottiruohonleikkurin on vältettävä, esim. kukkapenkit ja puut leikkuualueella tai esteet, jotka ovat alle 8 cm korkeita (alle 10 cm korkeita iMOW® RMI 6 -mallissa). Rajoitettujen alueiden asennuksessa on otettava huomioon muutamia seikkoja. 

STIHL-jälleenmyyjä käyttämässä STIHL iMOW® 422 -robottiruohonleikkurin ohjauspaneelia puutarhassa

Vinkkejä ja varotoimia

Tässä on muutama lisävinkki asennusoppaaseemme. 

Leikkuukorkeuden säätäminen

Aseta ensimmäisten viikkojen ajaksi robottiruohonleikkurin leikkuukorkeudeksi 5 cm. Tämä auttaa estämään rajakaapelin vaurioitumisen ennen kuin se on asettunut maahan asennuksen jälkeen ja varmistaa myös robottiruohonleikkurin turvallisen käytön. Voit halutessasi valita myöhemmin pienemmän leikkuukorkeuden. Suosittelemme pitämään ruohon pidempänä kuivina kausina, jotta maaperä ei kuivu niin nopeasti ja ruoho ei palaisi. 

Turvallisuusohjeet

STIHL iMOW® -robottiruohonleikkuri noudattaa kaikkia nykyisiä turvallisuusstandardeja. On kuitenkin tärkeää muistaa seuraavat seikat: Vältä oleskelua nurmikolla iMOW®-robottiruohonleikkurin aktiivisen leikkuuajan aikana ja varmista, ettei nurmikolla ole leikkuuaikaan lapsia tai eläimiä.

Varmista, että robottiruohonleikkuri toimii vain päivällä, jotta yöaikaan liikkuvat eläimet eivät joudu vaaraan. iMOW® pystyy hoitamaan kaikki leikkuutyöt päivisin. 

Robottiruohonleikkurin jälleenmyyjäasennus

Jos haluat, että STIHL-jälleenmyyjä huolehtii asennuksesta, se voidaan järjestää. Paikalliset jälleenmyyjämme auttavat mielellään, jotta voisit rentoutua puutarhakauden alkaessa!

Yhteenveto: Robottiruohonleikkurin asennus 

 • Valmistele leikkuualue leikkaamalla ruoho 4–5 cm:n pituiseksi ruohonleikkurilla.
 • iMOW®-asennusavustaja opastaa asennuksessa
 • Ihanteellinen paikka telakointiasemalle on varjoisa, tasainen paikka, jossa on sopiva virtaliitäntä lähellä
 • Asenna rajakaapeli leikattavan alueen rajan merkitsemiseksi
 • Voit myös pyytää luotettavaa STIHL-jälleenmyyjää huolehtimaan robottiruohonleikkurin asennuksesta