Opas: ¡MOW®-robottiruohonleikkurin kunnossapito

Robottiruohonleikkuri tarvitsee säännöllistä kunnossapitoa toimiakseen tehokkaasti ja luotettavasti. iMOW®-leikkurin hoito- ja kunnossapito-oppaamme avulla se on helppoa.

STIHL iMOW® Mähroboter 422 vor der Wartung auf grünem Rasen

Miksi säännöllinen kunnossapito on tärkeää

iMOW®-robottiruohonleikkurisi altistuu joka päivä kulutukselle, kun se leikkaa nurmikkoasi. Noudata viikoittaisia ja vuosittaisia kunnossapito-ohjeita, jotta robottiruohonleikkurisi pysyy huippukunnossa pidempään. Tämä opas sisältää kaikki tarvitsemasi tiedot. 

¡MOW®-leikkurin valmistelu kunnossapitoa varten

Aktivoi estolaite ennen robottiruohonleikkurin kunnossapitoa. Käytä aina kestäviä käsineitä, etenkin työskennellessäsi leikkuuterän kanssa. Irrota verkkopistoke telakointiaseman kunnossapidon ajaksi.

Tärkeä huomautus: Noudata käyttöohjeessa kuvattuja vaiheita kaikissa kunnossapitotöissä. STIHL-jälleenmyyjäsi voi myös suorittaa kaikki kunnossapitotyöt, jos et halua tehdä niitä itse.

Kunnossapidon arvo

Mitä enemmän panostat robottiruohonleikkurin kunnossapitoon, sitä vähemmän ongelmia ilmenee. Huolehdi iMOW®-leikkuristasi säännöllisesti, niin se toimii hyvin monia vuosia. 

Milloin robottiruohonleikkurin kunnossapito on tarpeen

Robottiruohonleikkurin viikoittainen kunnossapito ja vuosihuolto varmistavat iMOW®-leikkurin hyvän toimintakunnon. Suosittelemme seuraavaa kunnossapito-ohjelmaa robottiruohonleikkureille: 

STIHL iMOW® 422 -robottiruohonleikkuri telakointiasemassa

Päivittäinen kunnossapito

Tarkista robottiruohonleikkuri silmämääräisesti joka päivä. Tarkista kone ulkoisesti ja tarkista, että telakointiasema on ehjä. Varmista, ettei leikattavalla nurmikkoalueella ole esineitä, jotka voivat vahingoittaa iMOW®-leikkuria. 

STIHL iMOW® 422 -robottiruohonleikkurin alapuoli puhdistetaan harjalla

Viikoittainen yleinen kunnossapito

Kytke leikkuri pois päältä ja käännä se kyljelleen. Poista mahdollinen lika kotelosta pehmeällä liinalla ja puhdista leikkuuterät harjalla. Poista koteloon tai leikkuriyksikköön juuttuneet ruohonpalat puutikulla. Suosittelemme näiden osien tarkistamista viikoittain osana robottiruohonleikkurin kunnossapito-ohjelmaa. Lisätietoja on iMOW®-leikkurin puhdistamisesta kertovassa artikkelissa.

 

Vuositarkastus

Vie robottiruohonleikkuri STIHL-jälleenmyyjälle talvitarkastusta varten osana vuosittaista huolto-ohjelmaasi. Jälleenmyyjä tarkistaa akun, ohjelmiston ja elektroniikkamoduulin kulumisen ja vaurioiden varalta. 

Robottiruohonleikkurin valmistelu pitkäaikaiseen varastointiin

iMOW®-robottiruohonleikkurin valmistelu varastointia varten kauden lopussa on helppoa. Pienen kunnossapidon ja puhdistuksen jälkeen ruohonleikkuri on valmis lepäämään kylmänä vuodenaikana. Tässä artikkelissa kerromme, miten iMOW®-leikkuri valmistellaan talvea varten.

Etkö ole varma, mitä iMOW®-leikkurisi tarvitsee? STIHL-jälleenmyyjämme vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiin

Yhteenveto: robottiruohonleikkurin kunnossapito

  • Säännöllisellä kunnossapidolla varmistat, että robottiruohonleikkurisi toimii hyvin vuosien ajan
  • Kunnossapitotöihin valmistaudutaan aktivoimalla estolaite ja käyttämällä kestäviä suojakäsineitä
  • Noudata robottiruohonleikkurin päivittäistä, viikoittaista ja vuosittaista kunnossapito-ohjelmaa
  • Voit halutessasi viedä robottiruohonleikkurin jälleenmyyjälle huoltoon
  • Tarkista ja puhdista robottiruohonleikkuri ennen varastointia talvikaudeksi