Robottiruohonleikkurin valmistelu talvivarastointia varten

Ensimmäisten pakkasten jälkeen on aika valmistella ja huoltaa robottiruohonleikkuri talvea varten. Oppaamme avulla robottiruohonleikkurin suojaaminen talvikaudeksi onnistuu helposti.

 STIHL iMOW® Mähroboter 422 wird mit einem Tuch gereinigt und winterfest gemacht

Miksi robottiruohonleikkuri on valmisteltava talvivarastointia varten

Myöhäissyksyyn mennessä nurmikko kasvaa vain hyvin hitaasti, eikä ruohon leikkaamisessa talvella ole järkeä – itse asiassa se voi vahingoittaa nurmikkoa tai robottiruohonleikkuria. Kylmän sään saapuessa puutarha-apulaisesi voi siis nauttia hyvin ansaitusta talviunesta.

Alhaiset lämpötilat, lumi ja sade voivat vaurioittaa iMOW®-leikkurin herkkää elektroniikkaa, joten sitä on säilytettävä talvella sisätiloissa. Latausasema on suojattava kosteudelta myös iMOW®-leikkurin varastoinnin aikana. 

Milloin robottiruohonleikkuri kannattaa varastoida talvikaudeksi?

Vuoden viimeisen leikkuukerran pitäisi tapahtua ennen ensimmäisiä pakkasia, kun lämpötila on säännöllisesti alle 10 °C – yleensä lokakuun lopussa tai marraskuun alussa. Sitten on aika poistaa robottiruohonleikkuri käytöstä talvivarastointia varten. 

STIHL iMOW® 422 -robottiruohonleikkuri telakointiasemassa nurmikolla

Keväällä ruoho alkaa herätä talviunestaan, ja robottiruohonleikkurin on oltava valmis puutarhaan kauden ensimmäistä leikkuukertaa varten. 

Milloin voin käyttää robottiruohonleikkuria taas talvikauden jälkeen?

Se riippuu asuinalueestasi ja sääolosuhteista. Maalis-huhtikuun lämpimät aurinkoiset päivät ovat yleensä uuden puutarhakauden alku – silloin tiedät varmasti, että talvi on ohi. 

Haluaisitko, että joku muu huolehtisi robottiruohonleikkurisi talvikauden huollosta ja varastoinnista? STIHL-jälleenmyyjämme vastaavat mielellään kysymyksiisi ja suorittavat tarvittaessa kaikki iMOW®-leikkurisi tärkeät työt.

Robottiruohonleikkurin valmistelu ja varastointi talvea varten

Robottiruohonleikkurin valmistelu talvivarastointia varten onnistuu muutamassa vaiheessa. 

Robottiruohonleikkurin talvihuolto

Suosittelemme viemään robottiruohonleikkurin STIHL-jälleenmyyjälle vuositarkastukseen talvikuukausina. Tähän sisältyy herkkien komponenttien, kuten akun, elektroniikan ja ohjelmiston tarkastus. 

Yhteenveto: Robottiruohonleikkurin valmistelu talvikauteen 

  • Jää ja lumi voivat vahingoittaa robottiruohonleikkuria, joten säilytä sitä kuivassa ja lämpimässä paikassa talvella
  • Robottiruohonleikkuri tulee varastoida viimeistään
  • syksyllä ennen kylmimpiä lämpötiloja
  • Varmista, että iMOW® on hyvässä kunnossa. Tarkista robottiruohonleikkuri vaurioiden varalta ennen sen varastointia talveksi ja vie se tarvittaessa valtuutetulle jälleenmyyjällemme korjattavaksi
  • Puhdista robottiruohonleikkuri huolellisesti ennen sen talvivarastointia
  • Säilytä robottiruohonleikkuria talvisin kuivassa ja lukittavassa paikassa