¡MOW®-robottiruohonleikkurin leikkuusuunnitelma: dynaaminen nurmikonhoitoaikataulu

Kun robottiruohonleikkuri on asennettu, seuraava vaihe on luoda tarpeisiisi sopiva leikkuuaikataulu. Sen jälkeen voitkin aloittaa!

STIHL-jälleenmyyjä polvillaan säätämässä STIHL RMI 422 iMOW® -robottiruohonleikkurin asetuksia puutarhassa

Valitse oikea robottiruohonleikkuri

Robottiruohonleikkuri sopii lähes kaikkiin pihoihin, niin suuriin kuin pieniinkin, sillä ¡MOW®-mallit pystyvät käsittelemään jopa 5 000 m²:n nurmikkoalueita. Aikataulun mukaisen leikkuuajan pituus riippuu siitä, kuinka paljon nurmikkoa leikkurin on katettava.

MalliRMI 422RMI 422 PRMI 422 PCRMI 522 CRMI 632RMI 632 CRMI 632 PRMI 632 PC
Nurmikon enimmäispinta-ala, m28001 5001 7002 1003 0003 2004 0005 000
Keskimääräinen viikoittainen leikkuuaika*16 h25 h28 h35 h35 h38 h40 h50 h

*Ihanteellisissa olosuhteissa (ei esteitä, hankalaa geometriaa tai rinteitä puutarhassa) suhteessa ilmoitettuun enimmäispinta-alaan.

Älypuhelin, jossa näkyy iMOW®-sovellus

Voit myös valita Connect-vaihtoehdon

RMI 4 ja RMI 6 -sarjan ¡MOW® C -malleissa voit säätää monia asetuksia sovelluksen avulla älypuhelimella tai tabletilla tai tehdä sen itse koneella. Sen ansiosta voit etänä luoda leikkuuaikataulun, hakea tilaraportteja ja esimerkiksi keskeyttää tai käynnistää leikkuutoiminnon uudelleen. Sovellus on intuitiivinen ja erittäin helppokäyttöinen.

Robottiruohonleikkurin leikkuusuunnitelma: parhaiden leikkuuaikojen asettaminen

Kun robottiruohonleikkuri on valmis, se aloittaa leikkaamisen asettamasi aktiivisten aikojen mukaisesti. Aktiivisina aikoina robottiruohonleikkuri voi poistua telakointiasemasta milloin tahansa leikatakseen nurmikon. Tämä aktiivinen aika kuluu leikkuu- ja latausprosessien lisäksi myös joutokäyntivaiheisiin. Robottiruohonleikkuri suunnittelee automaattisesti kaikki leikkaus- ja latausprosessit käytettävissä olevien sallittujen jaksojen aikana, mutta voit myös tehdä muutoksia leikkuuaikatauluun manuaalisesti. Ota huomioon mahdolliset lakisääteiset vaatimukset aktiivisia aikoja asetettaessa, sillä myös hiljaisten robottiruohonleikkureiden on noudatettava paikallisia äänirajoituksia.

Varo siilejä!

Lemmikkieläimet eivät välttämättä ole ainoat olennot, jotka nauttivat puutarhastasi – siellä voi myös elää muita eläimiä, kuten siilejä. Riistakamera, joka tallentaa puutarhan tapahtumia myös yöllä, voi vahvistaa niiden läsnäolon ja auttaa sinua päättämään asianmukaisista varotoimista. Siilien loukkaantumisriski on kuitenkin paljon pienempi, jos robottiruohonleikkuri on aktiivinen vain päiväaikaan, koska siilit ovat aktiivisia yöllä. Riski on siten suurempi, jos leikkaat nurmikkoa hämärässä tai pimeän jälkeen. Lisätietoja ja neuvoja sähkötyökalun käytöstä ja eläinten suojelusta on iMOW®-leikkurin käyttöohjeessa.

Huomaa, että siilit ovat suojeltuja lajeja; niitä ei saa pyydystää eikä poistaa niiden luonnollisesta elinpiiristä. Poikkeuksena tästä on sairaiden tai loukkaantuneiden siilien auttaminen, mutta siilit on palautettava viipymättä luontoon, kun ne on hoidettu terveiksi. 

Leikkuusuunnitelman aktiiviset ajat: robottiruohonleikkurin työtunnit

Leikkuusuunnitelmaa tehtäessä leikkuuajan tulisi perustua leikattavan alueen kokoon, sillä robottiruohonleikkuri tarvitsee pidemmän leikkuuajan suurempien alueiden hoitamiseen. Mahdolliset lataustarpeet on myös huomioitava, sillä robottiruohonleikkuri ottaa ne automaattisesti huomioon aktiivisina aikoina. Varmista, että iMOW®-ruohonleikkurin aktiviisena aikana nurmikolla ei ole esineitä, jotka voivat haitata robottiruohonleikkurin toimintaa. Pidä lapset ja eläimet aina poissa leikkurin läheisyydestä loukkaantumisvaaran vuoksi!

Sadetunnistin: leikkurin ja nurmikon suojaaminen

Leikkaaminen sateella häiritsee leikkuukuviota, saa robottiruohonleikkurin likaantumaan paljon nopeammin ja lisää myös ruohonjuuren vaurioitumisen todennäköisyyttä. Siksi iMOW®-robottiruohonleikkurin sadetunnistin on tärkeä ominaisuus. Voit valita herkkyysasetukseksi "Leikkaa kaikissa sääolosuhteissa" tai "Leikkaa vain kuivalla säällä". Kun sadeanturi on kytketty päälle, robottiruohonleikkuri lopettaa työskentelyn sateen alkaessa ja korvaa menetetyn ajan myöhemmin. Jos haluat leikkurin toimivan sääolosuhteista huolimatta, voit säätää anturin asetusta tai kytkeä sen kokonaan pois päältä. Sisäänrakennetun sovelluksen tiedonsiirron ansiosta kaikki iMOW® C -mallit saavat myös ajantasaiset sääennusteet verkosta ja integroivat nämä säätiedot dynaamisesti työaikatauluun.

STIHL RMI 422 iMOW® -robottiruohonleikkuri telakointiasemassa
STIHL-jälleenmyyjä asettaa STIHL RMI 422 iMOW® -robottiruohonleikkurin dynaamisen leikkuuaikataulun vihreälle nurmikolle

Dynaamisen leikkuusuunnitelman ohjelmointi ¡MOW®-leikkuriin

Syötä ensin leikkuualueen koko. Robottiruohonleikkuri laskee suunnitelman, joka sisältää tämän lukumäärän perusteella tarvittavan viikoittaisen leikkuuajan ja ehdottaa sitten aktiivisia aikoja, jotka voit hyväksyä OK-painikkeella. Jos haluat muuttaa ehdotettua aikataulua esimerkiksi siksi, että lapset leikkivät puutarhassa joka keskiviikkoiltapäivä, voit säätää aikoja yksilöllisesti. 

Yhteenveto: robottiruohonleikkurin leikkuusuunnitelma

  • Leikkuusuunnitelma määrittää leikkuuajat leikattavan nurmikon alueen perusteella
  • Voit asettaa ja säätää leikkuuaikataulua yksilöllisesti
  • Suosittelemme, että annat robottiruohonleikkurin käydä vain päivällä, jotta yöaikaan liikkuvat eläimet eivät joudu vaaraan
  • Sadetunnistin auttaa havaitsemaan sateen ja säilyttämään leikkuukuvion ja leikkuutehon