Akkujen tarjoamat edut ammattikäyttäjille

Ammattilaiset käyttävät mielellään STIHL akkutyökaluja, sillä ne tarjoavat lukuisia etuja. Esittelemme niistä tärkeimmät.

STIHL-ammattilainen sahaamassa ullakolla puupalkkia akkumoottorisahalla, toinen työntekijä käyttämässä taustalla akkumoottorisahaa

Yleiskatsaus: Akkujen tarjoamat edut 

 • AP-akut tarjoavat monia etuja, mukaan lukien integrointimahdollisuus STIHL connected -järjestelmään, lataustason näyttö tai mahdollisuus käyttää vesisateella 
 • Työntekijöiden etuja ovat muun muassa ergonominen muotoilu ja helppo käynnistys
 • Yrityksille yleensä alhaisemmat käyttökustannukset ja korkea suorituskyky  
 • Hiljainen ja päästötön työskentely yksityisissä puutarhoissa, kouluissa ja asuinrakennuksissa  
 • Akkutyökalujen joustava lataus innovatiivisilla latausratkaisuilla, mukaan lukien monilaturi ja bottTainer

Akkujen tarjoamat yleiset edut 

STIHLin akkutyökalut tarjoavat monia etuja puutarha-, maisemointi- ja puunhoitotöissä sekä kunnallisissa töissä niin työntekijöille, yrityksille kuin asiakkaille. Ne mahdollistavat tehokkaan ja päästöttömän työskentelyn. Lisäksi ne ovat hiljaisia, tehokkaita ja pitkäikäisiä. 

Ammattikäyttöön tarkoitettuun STIHL AP System -valikoimaan kuuluu monia eri kategorioiden akkutyökaluja, jotka ovat erityisen monipuolisia tehokkaiden litiumioniakkujen ja reppuakkujen ansiosta. Lisäetuina testattu STIHL-laatu, korkeimmat turvallisuusstandardit, laaja valikoima lisävarusteita sekä älykäs energian- ja latauksenhallinta.

STIHL-litiumioniakkujen edut

Kaikissa STIHL-akkutyökaluissa käytetään litiumioniakkuja, jotka tarjoavat monia etuja:

 

 • Pitkä käyttöikä 
 • Ei muisti-ilmiötä
 • Kevyt paino 
 • Vähäinen itsepurkautuminen

 

AP-akkujen erityisiä etuja:  

 

 • Helppo integrointi STIHL connected -järjestelmään AP 300 S:n ja AP 500S:n integroidun Bluetooth-liitännän ansiosta
 • Lataustason ilmaisin neljällä vihreällä LED-valolla 
 • Voidaan käyttää vesisateessa

 

Akkujen tarjoamat käyttöedut

Tehokkaiden ammattikäyttöön tarkoitettujen akkujen on täytettävä erilaiset vaatimukset toiminta-alueesta riippuen ja niiden vahvuudet vaihtelevat käyttökohteen mukaan.

Mies antamassa STIHL-akkua kollegalleen, joka seisoo ajoneuvon lavan takana, jossa on muun muassa bottTainer ja STIHL-akkumoottorisaha sekä muita sähkötyökaluja

Yksityisissä puutarhoissa työskenneltäessä tarvitaan monia erilaisia laitteita.

Yksityiset puutarhat

Akkutyökalujen käyttäminen kotipuutarhoissa vaatii laajan valikoiman erilaisia sähkötyökaluja. Kaikkia tarvittavia työkaluja voidaan käyttää AP System -valikoiman kanssa. Yleensä jokaista sähkötyökalua käytetään vain lyhyen aikaa, joten akun käyttöikä on riittävä. 

Yksityisissä puutarhoissa käytettävien helppokäyttöisten ja joustavien akkutyökalujen edut ylittävät bensiinikäyttöisten sähkötyökalujen edut, sillä niitä voidaan käyttää tuottamatta melua tai epämiellyttäviä hajuja.

Tutustu kotipuutarhoihin tarkoitettuihin akkutyökaluihin

Suojavarusteita käyttävä mies sahaamassa puunrunkoa viheralueella STIHL-akkumoottorisahalla

Tehokkaat akkukäyttöiset moottorisahat sopivat puunhoitoon.

Puunhoito 

Puunhoitoon tarvitaan yksityisissä ja julkisissa tiloissa kevyitä, joustavia työkaluja, joita voidaan käyttää hiljaisesti ja ilman päästöjä. Nämä kätevät akkukäyttöiset työkalut sopivat erinomaisesti kunnossapitoleikkuuseen. Käynnistys ilman käynnistysnarua on huomattavasti nopeampaa ja helpompaa kuin perinteisissä bensiinikäyttöisissä sähkötyökaluissa.

Mies työvarusteissa käyttämässä akkukäyttöistä lehtipuhallinta lehtien poistamiseen pysäköintialueen polulta

Akkukäyttöisillä lehtipuhaltimilla lehdet voidaan poistaa päästöttömästi.

Julkiset ja suuret yksityiset puutarhat

Yksityisasiakkaiden, kuten pankkien ja säätiöiden, hautausmaiden, asuinrakennusten, asuinalueiden puistojen ja koulujen puutarhanhoitoon liittyy joitakin merkittäviä vaatimuksia. Erityisen tärkeää on hiljainen, päästötön ja hajuton käyttö.  

Kun on kyse melun ja päästöjen vähentämisestä, akkukäyttöiset sähkötyökalut osoittavat vahvuutensa bensiinikäyttöisiin sähkötyökaluihin verrattuna – sekä asiakkaille että kaikille työympäristössä työskenteleville.

Tilaa akkutyökaluja julkisiin tiloihin

Joustava ja tehokas: STIHL-akkutekniikka

Tehokas STIHLin ammattikäyttöön tarkoitettu akkutekniikka takaa pitkän akunkeston sekä älykkään energian- ja latauksenhallinnan. Sitä voidaan käyttää tehokkaasti maisemointi-, puutarha- ja puunhoitotöissä sekä kunnallisissa töissä. Jotkin ammattikäyttöön tarkoitetut akut ja akkutyökalut valmistetaan myös Saksassa.

Ammattikäyttöön tarkoitettujen akkujen käyttötunnit 

Seuraavassa taulukossa on esitetty moottorisahojen ammattikäyttöön tarkoitettujen akkujen käyttötunnit yksikkönä "enintään ... minuuttia"1, jotta saat nopean yleiskuvan. Kaikkien muiden ammattikäyttöön tarkoitettujen tuotteiden arvot löytyvät yleiskatsauksestamme: Akun kesto ja latausajat (käyttötunnit)

  AP 200
(187 Wh:n akkuteho2)
AP 300
(227 Wh:n akkuteho2)
AP 300 S
(281 Wh:n akkuteho2)
AP 500 S
(337 Wh:n akkuteho2)
MSA 160 C–B 42 min3 50 min 62 min 74 min
MSA 161 T 42 min3 50 min3 62 min 74 min
MSA 200 C–B 35 min4 40 min3 50 min 60 min
MSA 220 C–B 32 min4 37 min4 40 min3 48 min
MSA 220 T / MSA 220 TC–O 16 min4 25 min4 29 min3 34 min
MSA 300 / MSA 300 C–O - - - 20–44 min

1 Ilmoitetut akun käyttöajat latausta ja pinta-alaa kohden ovat likimääräisiä arvoja, ja ne voivat vaihdella työkalun käyttötavan ja leikattavan materiaalin mukaan.
2 Energiasisältö kennon valmistajan määritysten mukaan. Käytön aikana käytettävissä oleva teho on pienempi käyttöiän pidentämiseksi.
3 Suositeltu leikkuri
4 Työkalun heikentynyt suorituskyky

Huomaa, että akun käyttöajat ja aluemääritykset kullakin latauksella ovat arvioita ja voivat vaihdella työkalun käyttötavan ja leikattavan materiaalin mukaan.

AP 500 S 

AP 500 S asettaa uudet standardit innovatiivisella teholaminaattitekniikallaan. Ainutlaatuiset ja kestävät kennot tarjoavat enemmän tehoa ja kapasiteettia. Lisäksi tekniikka mahdollistaa kaksinkertaisen käyttöiän ja kaksinkertaisen mahdollisten latausjaksojen määrän muihin STIHL-akkuihin verrattuna.

Innovatiiviset latausratkaisut

STIHLin akkukaluston lataaminen on joustavaa ja helppoa. Olitpa sitten korjaamolla, toimistossa tai tien päällä käytön aikana – löydät ihanteellisen latausratkaisun kaikkiin tarpeisiin.

Mies käyttämässä kannettavaa tietokonetta korjaamolla.

STIHL connected – verkostoitumisen edut  

STIHL connected antaa aina yleiskuvan verkotetuista laitteistasi – myös tien päällä. Tämä helpottaa huoltovälien noudattamista – sekä työntekijöiden turvallisuuden varmistamiseksi että työkalujen käyttöiän pidentämiseksi. Se mahdollistaa myös työkalujen vaihdon ajoissa tarvittaessa, mikä minimoi seisokit.

STIHL AR 2000 L- ja AR 3000 L -reppuakkuja sekä STIHL AP 500 S- ja AP 300 S -akkuja voi liittää ja hallita kuin sähkötyökaluja integroidun Bluetooth®-liitännän kautta. Käyttöaika ja sarjanumero voidaan tarkistaa nopeasti STIHL connected -sovelluksesta ja STIHL connected -portaalista. Lisäksi STIHL AP 300 S- ja AP 500 S -akuilla voidaan analysoida akun tilatietoja, kuten latausjaksoja, kuntoa ja AP 300 S -mallissa varaustasoa.

Akkutyökalun löytäminen

Vieläkin enemmän tekniikan ystäville